Voor en na foto's

Rovertje's hoofd, te leuk om niet op de website te plaatsen!

Het gedrag van een rashond hangt vooral af van het doel waar hij oorspronkelijk voor gefokt is. Bij de Tatra als berghond was dat voornamelijk waken en beschermen van de schaapskudde tegen rovers, wolven en beren en hij moest daarbij kunnen overleven in barre omstandigheden (hooggebergte; streng landklimaat). De oorsprong bepaalt nog steeds een groot deel van het huidige karakter van de Tatra. Het is een slimme, rustige, behendige, zelfstandige, waakse, krachtige en evenwichtige hond. De Tatra is niet te vergelijken met bijvoorbeeld de populairdere labradors of retrievers. Het temperament van de Tatra is zeker niet ‘slaafs’ en daarbij is het geen allemansvriend. De Tatra behoort niet tot een van de gemakkelijkste rassen. en daarmee is het absoluut geen ras voor iedereen. Kennis van hondengedrag en ervaring met het Tatraras of vergelijkbare rassen is dan ook een pré. De vachtverzorging van een Tatra is het verwijderen van zijn verharende ondervacht doormiddel van een was en blaas beurt. Daarna knippen we zijn poten, staart en oren nog even strak in model.

 

Een puppybeurtje voor Dino! Hier worden pups tot en met 4 maanden gratis getrimd.

Dit houdt in dat de hond gewassen wordt, de haartjes bij de oogjes vrij worden geknipt en de voetjes uit en rond worden geknipt.

Dit om de pup op een leuke manier te laten wennen aan de trimsalon.

 

Iedereen met een pup tot en met 4 maanden is welkom voor een gratis puppybeurt!

Een West Highland White Terriër is een echte terriër. Hij is zelfverzekerd, niet bang uitgevallen, vrolijk, oplettend en vriendelijk, maar met een eigen willetje. Hij is krachtig gebouwd, ondanks zijn geringe schouderhoogte van ongeveer 28 cm. Hieronder staat Bikkel in een kort maar stoer "Westie" model!

Onze eigen F1 Labradoodle, F1 betekend de eerste kruising tussen poedel en labrador. Deze hebben vrijwel allemaal ruw haar en verharen.

Hij kan daardoor minder geschikt zijn voor allergiepatienten. Deze Labradoodles kunnen meestal geplukt worden.

Guusje, een mengelmoesje vanalles met een ruwharige sluike vacht. Helemaal kortgeplukt en omgetoverd tot een stoere Jack Russell.

.

Loeka in een jeugdmodel. Jeugdmodel betekend dat het lijfje wat korter is dan de pootjes.

Guusje een labrador retriever, een labrador retriever? Waarom moeten die naar een trimsalon?

Honden met dit type vacht (stokhaar noemen ze dat) kennen twee keer per jaar een ruiperiode.

Doormiddel van de was en blaas methode (de zeep met eterische oliën trekt 10-15 min in de haarzakjes en doet zijn werk.)

De haarzakjes worden zwaar en laten zo makkelijker los. Doormiddel van een krachtige föhn blazen we de overige haren eraf.

Zo is de hond van zijn rui af op een natuurlijke manier, en ligt deze hoeveelheid haar NIET meer in huis.

Ideaal vinden sommige baasjes.

Hieronder zie je Knoet. Knoet is een hondenras uit Canada met oorspronkelijk gebruiksdoel als sledehond voor zware lasten, het redden van mensen uit water,

het binnenslepen van vissersnetten en het slepen van boten. Deze brave meid is van te voren lekker uit geweest naar het water en heeft daar fijn gezwommen.

Vandaar dat ze zo nat is op de voor foto!

 

Nieuwsgierig, levendig, charmant en dapper. De Teckel wordt ook eigenwijs genoemd. Misschien is 'veel eigen initiatief' een betere bewoording.

Deze komische clown houdt van spelen en heeft een geweldig gevoel voor humor.

Het een grote hond in een kleine verpakking en is trouw, zelfs erg gehecht aan zijn familie.

Ook is de gemiddelde Teckel ervan overtuigd dat hij/zij het recht heeft verworven onder de dekens te mogen slapen.

 

Er worden 3 soorten onderscheiden in 3 verschillende haarsoorten. (Glad, ruw en langharig)

 

De soorten bevatten:

 

•de standaard teckel (met een borstomvang van meer dan 35 cm).

•de dwergteckel (met een borstomvang van 30 - 35 cm).

•de kaninchenteckel (minder dan 30 cm borstomvang).

 

Dit is Otis de standaart teckel ruwhaar! Hij hoort dus geplukt. Is hij niet schattig?

Wiesje de minilabradoodle, wat ben je een kleine kanjer! Met je super mooie volwassen vacht die je aan het krijgen bent. Kleur parchment.

Bliksem, nu nog een kleine deugniet. Straks wordt je een hele mooie grote poedeldame!

Trots op hoe goed je het deed, en op hoe knap je er uit ziet. Net als je baasjes! Benieuwd in welk model ik je straks mag gaan knippen!

Hieronder hebben we van Guusje weer iets heel moois gemaakt, ik denk dat deze ravotterd weer heel snel zwart is.

Gelukkig vindt haar vrouwtje dat allemaal niet erg.

De Nova scotia duck tolling retriever, ook wel de "Toller" is een Retrieversooort met een dubbele vacht.

Een ondervacht die isoleert voor warmte, kou en water en een bovenvacht die de huid beshermt, bijvoorbeeld als de hond door dichte struiken rent.

De Tollervacht heeft niet veel onderhoud nodig, de hond moet er vooral natuurlijk en gewoon uit zien.

Toch wordt er het een en ander getrimd aan de Toller om hem een verzorgd en functioneel uiterlijk te geven. De voeten, hakken en oren worden geknipt.

Natuurlijk wordt deze hond ook gewassen om hem van zijn losse haren te verlossen.

Zo ziet de vacht er al een stuk verzorgder uit!

Labradoodle meisje Bailey met een curly fleecevacht voor haar eerste grote knipbeurt.

De vacht ziet er nu weer lekker luchtig uit omdat er veel wol uitgehaald is wat klitten veroorzaakt. Super stabiele fijne hond, wat deden we het goed!

Abbey de labradoodle in een prachtige caramelkleur met een licht krullende fleecevacht. Gaaf!

Lara een hele lieve kruising van een berner sennenhond en een poedel, ruwharig. Dus uiteraard met de hand geplukt! Leuk resultaatje!

Hieronder hebben we Benji, een super mooie lieve en jonge sheltie reu in de bijzondere kleurslag: blue merle. Bij deze hond hebben we de ondervacht verwijderd doormiddel van de was en blaasmethode. Daarna is de vacht rustig van onder naar boven uitgeborsteld. De hakjes glad, en de uitstekende bevedering minimaal ingekort.